Betörőket fogtunk!
01 nov. 2019

Rődner Kft. álltál őrzött telephelyen, kollégánk jelzést adott diszpécserünknek, aki azonnal a helyszínre küldte járőrünket. A telephelyen 3 fő tartózkodott, akik építési anyagot próbálták lopni. Diszpécserünk értesítette a Székesfehérvári rendőrkapitányságot, akikkel közösen elfogtuk az elkövetőket, majd ezután a Székesfehérvári rendőrkapitányságra előálították.
Gratulálunk kollégáinknak akik részt vettek az elfogásba és köszönjük a rendőrség gyors segítségét!
www.rodner.hu
#rendőrség #rendorseg #rodner #betores #reszkessetekbetorok #szekesfehervar

Koronavírus COVID-19 tájékoztató

A Rődner Kft. számára kiemelten fontos ügyfelei és munkatársai egészsége. A koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében ügyfélszolgálati irodánkat március 17-tól visszavonásig ZÁRVA tartjuk. Kérjük, hogy ezen időszakban ügyeiket, lehetőség szerint e-mailben vagy telefonon intézzék!
Adminisztrációs, és számlázással kapcsolatos kérdés esetén:        Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Objektummal kapcsolatos adatmódosítás, és egyéb változások:    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Diszpécserszolgálat 0-24 órában: 22/331-473                    Adminisztráció, műszaki osztály: 22/312-944

Amennyiben hatósági karantént rendeltek el Önöknél, vagy betegség miatt önkéntes karanténba vonultak, erről kérjük tájékoztassák diszpécserszolgálatunkat, munkatársaink biztonsága érdekében

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés előkészülete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 19 éves Gy. K. ellen.

A gyanú szerint a férfi több személytől kért segítséget szülei megöléséhez, melyre nagyobb pénzösszeget is felajánlott.

A rendőrök 2019. január 19-én elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Előterjesztést tettek letartóztatására, amit ügyészi indítványra a bíróság 2019. január 21-én elrendelt.

Tisztelt Ügyfelünk!

A hírekben már korábban is hallható volt a telefonhálózat fejlesztése, vagyis az analóg telefonvonal megszűnése! A telefonszolgáltatók átállnak a modernebb IP alapú digitális hálózatokra.

Hivatalos hatósági tájékoztató:

http://nmhh.hu/cikk/171006/Digitalis_atallas_az_otthoni_telefonalasban

 

Miért érinti ez Önöket?


Jelentős számban csatlakoznak riasztórendszerek távfelügyeletünkhöz analóg telefonvonalon keresztül. Ez mondhatni normális, mert a riasztóközpontok alapvetően telefon kommunikátort tartalmaznak. Azt viszont sokan nem tudják, hogy ezek a kommunikátorok hagyományos PSTN analóg vonalakhoz készültek és nem tudnak hibamentesen működni digitális (beszédtömörítési technikákat használó) összeköttetéseken. (UPC, DIGI, legtöbb kábel TV szolgáltató digitális vonalat használ)


Mi a baj a beszédtömörítéssel?


Beszédre kiváló, de más esetben durva torzításokat okoz. Mai tömörítő eljárások már képesek a háttérzajokat is csökkenteni és kizárólag az emberi beszédet kiemelni. A riasztók modemhangjai a beszédtömörítésnek zajt jelentenek, próbálja kiszedni vagy elnyomni azokat. Másik probléma az időzítés. Beszédnél nem vesszük észre, ha 0,1-0,2 másodperc tartományban csúszik vagy hullámzik a beszéd, de a modemek ezt nem mindig tudják tolerálni.


Eredmény: sok a hibás hívás, magas telefonszámla, kommunikációs hibát jelez riasztója, és nem utolsó sorban bizonytalan működés. Kellemetlen, ha egy betörésjelzés nem érkezik be távfelügyeletünkre, vagy esetleg egy nagyon magas telefonszámlát küld a szolgáltató Önnek. Sajnos erről sem a riasztóközpont, sem a Rődner Kft nem tehet, a digitális telefonvonal részben vagy teljes mértékben alkalmatlan erre a célra.


Milyen megoldást kínálunk?

A telefonvonal kiváltására a Rődner Kft. csapata az elmúlt években egy igen nagyszabású fejlesztésen dolgozott, hogy ezt a problémát megoldja, így kiépítésre került egy modern rádiós rendszer. Ez a technológia ötvözi a modern IP hálózatok előnyeit és a nagybiztonságú rádiós adatátvitelt. Több vételi pontot tartalmaznak, ezért jobb a redundancia, nagyobb az adatbiztonság. Ami a legfontosabb, mindig is a vagyonvédelmi szempontok voltak az irányadók, nem úgy, mint a polgári mobil, vagy analóg vezetékes rendszereknél.


Díjak:


Meglévő ügyfeleink részére a rádiós kommunikátort díjmentesen biztosítjuk, de a havi szolgáltatási díj plusz 1.200,-+ÁFA összeggel emelkedik. / telefonvonal előfizetésre a riasztó miatt többé nincs szükség/ Az átjelző berendezés a Rődner Kft. tulajdona. Amennyiben lehetősége van kérjük e-mail formájában az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a www.rodner.hu/atjelzes jelentkezzen! Telefonon kérjük munkaidőben 8-16 óráig a +3622/312-944 telefonszámon jelezze igényét, diszpécsereink erről érdemben tájékoztatást nem tudnak adni!

2018. október 1.

Üdvözlettel:

Rődner Kft.

2017.08.24-én rablási kísérlet történt egy vidéki kis település takarékszövetkezeti fiókjában.

Az alkalmazottak lélekjelenlétét dicséri, hogy időben tudtak támadásjelzést küldeni a Multi Alarm Zrt. távfelügyeletére. A jelzést 13:29:30-kor vettük, járőr partnerünk, a Rődner Kft. 13:30-kor indult a pénzintézethez, és 13:39-kor meg is érkezett. A rendőrség szintén perceken belül a bűncselekmény helyszínén volt.

A riasztásban résztvevők – banki alkalmazott, ügyeletes diszpécser, járőr, rendőrök – mindannyian jól “vizsgáztak”, gyors határozott reagálásuknak köszönhetően az elkövetőt sikerült a helyszínen elfogni.

Az eset remélhetőleg visszatartó erővel, intő példaként hat a bűnözők felé.

A takarékszövetkezet bankbiztonsági vezetőjétől cégünk az alábbi levelet kapta (a neveket biztonsági okból nem tesszük közzé):

Tisztelt Partnerünk!

2017.08.24-én …-i bankfiókunkat kirabolták, a tettest elfogták személyi sérülés nem történt.

A Multialarm távfelügyeleti szolgáltatása kiválóan működött a vonuló szolgálat (Rődner) bőven „szintidőn” belül a helyszínre érkezett.

Engedjék meg hogy a … Takarék nevében megköszönjem a gyors reagálást, és az Önök által nyújtott szolgáltatást.

Köszönettel:

Bankbiztonsági Vezető

Vértesacsára, az Ady Endre utcába kértek rendőri segítséget 2017. július 2-án este, mivel egy 38 éves férfi szóváltásba keveredett az élettársával, majd bántalmazta őt.

A székesfehérvári rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint egy büfékocsit feltörtek az Aszalvölgyi úton és onnan készpénzt loptak el. Harmadik társukat még keresik. Kérik, hogy jelentkezzen, aki tud a férfi jelenlegi tartózkodási helyéről!

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat B. János és B. Zsolt székesfehérvári lakosokkal szemben lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálója 2017. június 21-én éjfélkor szolgálatból hazafelé tartva három gyanús férfire lett figyelmes Székesfehérváron, a Palotai úton. A rendőr a három férfit követte és erősítést hívott az igazoltatáshoz, ami már a Mészöly Géza utcában volt, ahol a gyógyszertár előtt a bokorba megbújva két embert igazoltattak, harmadik társuk az egyenruhásokat meglátva elmenekült. A 19 és 21 éves férfinél olyan eszközöket találtak a járőrök, amelyek bűncselekmény elkövetésére alkalmasak. A két férfit előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, mert a megalapozott gyanú szerint június 15-én éjjel az Aszalvölgyi úton feltörtek egy büfékocsit és onnan készpénzt loptak. Társuk, Hegedűs Róbert ellen elfogatóparancsot adtak ki a rendőrök

Egy férfi poharat hajított egy pultos nő felé Úrhidán, mivel vásárlását követően kevésnek találta a visszajárót. A rendőrök vádemelést javasoltak az ügyében.

Az utóbbi 3-4 hétben Székesfehérvár, Felsőváros térségében megszaporodtak a családi ház betörések. A betörések jellemzően éjszaka történtek, miközben az ingatlan tulajdonosai a házban aludtak.