Digitális átállás a vezetékes telefonhálózatokon

Tisztelt Ügyfelünk!

A hírekben már korábban is hallható volt a telefonhálózat fejlesztése, vagyis az analóg telefonvonal megszűnése! A telefonszolgáltatók átállnak a modernebb IP alapú digitális hálózatokra.

Hivatalos hatósági tájékoztató:

http://nmhh.hu/cikk/171006/Digitalis_atallas_az_otthoni_telefonalasban

 

Miért érinti ez Önöket?


Jelentős számban csatlakoznak riasztórendszerek távfelügyeletünkhöz analóg telefonvonalon keresztül. Ez mondhatni normális, mert a riasztóközpontok alapvetően telefon kommunikátort tartalmaznak. Azt viszont sokan nem tudják, hogy ezek a kommunikátorok hagyományos PSTN analóg vonalakhoz készültek és nem tudnak hibamentesen működni digitális (beszédtömörítési technikákat használó) összeköttetéseken. (UPC, DIGI, legtöbb kábel TV szolgáltató digitális vonalat használ)


Mi a baj a beszédtömörítéssel?


Beszédre kiváló, de más esetben durva torzításokat okoz. Mai tömörítő eljárások már képesek a háttérzajokat is csökkenteni és kizárólag az emberi beszédet kiemelni. A riasztók modemhangjai a beszédtömörítésnek zajt jelentenek, próbálja kiszedni vagy elnyomni azokat. Másik probléma az időzítés. Beszédnél nem vesszük észre, ha 0,1-0,2 másodperc tartományban csúszik vagy hullámzik a beszéd, de a modemek ezt nem mindig tudják tolerálni.


Eredmény: sok a hibás hívás, magas telefonszámla, kommunikációs hibát jelez riasztója, és nem utolsó sorban bizonytalan működés. Kellemetlen, ha egy betörésjelzés nem érkezik be távfelügyeletünkre, vagy esetleg egy nagyon magas telefonszámlát küld a szolgáltató Önnek. Sajnos erről sem a riasztóközpont, sem a Rődner Kft nem tehet, a digitális telefonvonal részben vagy teljes mértékben alkalmatlan erre a célra.


Milyen megoldást kínálunk?

A telefonvonal kiváltására a Rődner Kft. csapata az elmúlt években egy igen nagyszabású fejlesztésen dolgozott, hogy ezt a problémát megoldja, így kiépítésre került egy modern rádiós rendszer. Ez a technológia ötvözi a modern IP hálózatok előnyeit és a nagybiztonságú rádiós adatátvitelt. Több vételi pontot tartalmaznak, ezért jobb a redundancia, nagyobb az adatbiztonság. Ami a legfontosabb, mindig is a vagyonvédelmi szempontok voltak az irányadók, nem úgy, mint a polgári mobil, vagy analóg vezetékes rendszereknél.


Díjak:


Meglévő ügyfeleink részére a rádiós kommunikátort díjmentesen biztosítjuk, de a havi szolgáltatási díj plusz 1.200,-+ÁFA összeggel emelkedik. / telefonvonal előfizetésre a riasztó miatt többé nincs szükség/ Az átjelző berendezés a Rődner Kft. tulajdona. Amennyiben lehetősége van kérjük e-mail formájában az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a www.rodner.hu/atjelzes jelentkezzen! Telefonon kérjük munkaidőben 8-16 óráig a +3622/312-944 telefonszámon jelezze igényét, diszpécsereink erről érdemben tájékoztatást nem tudnak adni!

2018. október 1.

Üdvözlettel:

Rődner Kft.

Read 3029 times Last modified on szombat, 22 december 2018 10:44
Rate this item
(0 votes)