Hőkamerák a mindennapokban

hikvision hokamera hirlevel part1

 

 

Mára a polgári és kisipari területeken is megnövekedett a hőkamerák felhasználása. Számos területen alkalmazzák már a hőkamerák új generációját, mely ugyan a katonai felhasználású eszközöktől tudásban elmaradnak, de áruk is töredéke annak. A bispektrális HIKVISION hőkamera a megfigyelt terület hőkibocsátását érzékeli és jeleníti meg a látható fénytartományba átalakított képen.

hikvision hokamera hirlevel part5

Hőkamerás megfigyeléssel az olyan zavaró tényezők, mint a füst, köd, rossz időjárási viszonyok vagy sötétség; kiküszöbölhetők. 
A biztonsági hőkamera alkalmazásának elsődleges célja személyek vagy járművek illetéktelen jelenlétének, mozgásának érzékelése. 
A polgári célú biztonságtechnikában és a civil életben a hűtés nélküli bolométerek terjedtek el kis méretükből adódóan. Ezek olcsóbbak, energiafogyasztásuk kisebb, viszont alacsonyabb érzékenységgel rendelkeznek.

hikvision hokamera hirlevel part3

Hőkamerák a mindennapokban - POWER - Biztonságtechnikai Nagykereskedelmi Áruház - Mindent egy helyen!
Hőkamerás mérések az élet minden területén alkalmazhatók, ahol bármilyen kismértékű hőmérséklet különbség felfedezhető, és ebből következtetni lehet a nem látható dolgokra. 
A hőkamera alkalmazása során sok esetben képelemző szoftverekre bízzák a képfeldolgozást. Ezek a szoftverek természetesen nem csak rögzítik az adatokat és reagálnak a beérkező információkra, hanem elemzik is azokat.
Az analizálás alapján megkülönböztetünk jelenlét- és mozgásérzékelést, hőfelfutást (hirtelen megnövekedett hőmérséklet), útvonalkövetést, bolyongást (céltalan járkálást) tömegmozgást, valamint a hőkamera elleni szabotázst. 

 
Read 3784 times Last modified on péntek, 03 április 2020 22:34
Rate this item
(1 Vote)